11. marts 2019


DPA-System udsender hermed nyhedsbrev for Miljøordning for Biler, med nyheder og relevant information for vores samarbejdspartnere.


Forlænget sagsbehandlingstid og reduceret telefontid  

Siden begyndelsen af februar har vi i DPA-System modtaget ekstraordinært mange skrotningsattester med ansøgning om skrotningsgodtgørelse.

Vi ser, at en del af ansøgningerne er vedrørende den nye Diesel bekendtgørelse, men vi oplever i endnu større grad at det er ganske almindelige sager, som nu kommer ind i forøget meget antal.

Øgede administrative opgaver

Selve Diesel bekendtgørelsen har medført en række administrative konsekvenser for os; en stigning i telefonopkald, med praktiske spørgsmål til bekendtgørelsen, ekstra registrering på sagen, når der ikke anvendes transporterklæring. Den øgede mængde sager resulterer også i andre afledte opgaver som f.eks. postsortering, og alt dette er med til at reducere vores produktivitet og når indbakken vokser, bliver konsekvensen en forlænget behandlingstid.

Den forlængede behandlingstid har medført en ny bølge af henvendelser, med spørgsmål om status på enkelte sager, som vi er ikke i stand til at give et svar på.  De mange opkald resulterer i, at vi bruger tid på andet end at behandle sager, hvilket igen er med til at forøge behandlingstiden.

I kan derfor være med til at hjælpe os med at nå flest mulige sager, ved at væbne jer med tålmodighed og undlade at ringe og spørge om lige netop dette.

For at bruge tiden på at behandle sagerne hurtigst muligt, har vi i den kommende periode begrænset åbningstiderne på vores telefoner til tidsrummet 9.30 til 11.30 alle hverdage.

Genbestilling af det nye bilag   

HUSK at I kan genbestille DIESEL-attester på vores hjemmeside på helt samme måde som I bestiller skrotningsattester i dag.

Klik ind og se løsningen på www.bilordning.dkNyhederne vil sideløbende blive lagt ud på hjemmesiden:www.bilordning.dk. Læs mere her og find yderligere relevant faglig materiale fra DPA-System på www.dpa-system.dk.    

Hvis der er spørgsmål til ovenstående, skal du være velkommen til at kontakte Stig Thorlak på nedenstående tlf. eller mail.    


Med venlig hilsen    
DPA-System    
Teamet i Miljøordning for Biler